SyafiqahShafawiza . I'm in love with My Girls . What will survive of us is love

A Day With My Girls :)

okayy hari ni hajat dihati ingin keluar bersama si gadis2 utk mencari rumah sewa memandangkan kami tidak lagi layak utk menghuni asrama yg disediakan. dan alang2 ingin keluar,kami juga berhajat utk ke Mc'D bagi memenuhi tuntutan perut yg sudah lama mengidam burger selazat Mc'D :) alkisah dimulakan dgn kisah kami menyewa kereta. punyaaa lahh banyak halangan & dugaan yg kami perlu tempuh. alahaiii nasib badan. okayy begini cerita dia. sy dan Farah Najwa pg menyewa kereta,dan kembali pulang ke kolej utk mengambil si gadis2 yg lain iaitu Anis Izzati , Nurul Arifah , Suriatie. sampai je di dpn pondok Guard, enjin tetiba mati -.- ( halangan pertama ) kami pun terpaksa lah menolak kereta ke tepi sambil dimarahi oleh makcik Guard tuuuu. alahhh kecoh ! okayyy. kami pun menunggu si bf Farah Najwa utk membantu kami membeli minyak memandangkan dia pun ingin keluar. si Musthofa Afifi pulaaaaaaa lambattt lahh sgt! alahaii -.- kami menunggu dgn penuh sabar di dlm kereta sehingga bermandikan peluh dikala hujan sedang turun dgn lebatnya

sampai dah terselak2 tudung baju semuaa. haha


sejam kami menunggu ( dugaan kedua ) setibanya si Musthofa Afifi bersama rakan2 yg lain,kereta kami diisi minyak & mampu berjalan dgn lancar. TETAPI meter minyak tuu still blinking menandakan minyak kehabisan -.- kami mati akal,isi lagiiiiii minyakkkk ! okayy selepas isi minyak,blinking jugak lagik ! aih ni dah apahal ? dgn perasaan bercampur baur,kami meneruskan perjalanan dgn harapan agar meter itu ROSAK ! kami pun pergi ke Mc'D station 18seperti yg dijanjikan.



maaflah sy mmg manja sikit. mkn nk bersuap :)

setelah puas menikmati makanan,kami berhajat utk meneruskan perjalanan. semua dah ready nak masuk kereta, ALAMAK ! kereta tak mau hidup ! ( halangan ketiga ) kami pun call sana , call sini






dan menunggu lagi utk 2 jam ( dugaan keempat ) setelah 2 jam membazirkan masa begitu sahaja,dtg lah penyelamat utk membantu kami. settle semua,dtg lagi 'penyelamat' yg konon konon nya boleh membantu kami pd awalnya,tapiiiii mereka lambat ! itulah si Musthofa Afifi bersama rakan2. sentiasa lambat. haha maaf wawa. okayy setelah selesai...


kami memulakan perjalanan utk pulang ke kolej. mulanya kami menghantar nurul & sue kt kolej & keluar balik utk hantar Erin,Wawa ke bus stop. mereka mahu pulanggggg ! kakak menemani sy utk menghantar mereka seterusnya menghantar kereta. utk menghantar mereka,kami perlu menempuh pula kesesakan lalu lintas yg panjangggggg ! ( dugaan kelima ) erghh its suck ! nasib baik si wawa & si erin tidak terlepas bas. okayy kami pun ingin menghantar kereta kembali,sekali sampai,alamak TUTUP ! ( dugaan keenam ) sengal ! nasiblah kami mempunyai seorang senior yg baik hati,sooo dia lah yg telah membantu kami menghantar kereta tersebut memandangkan kami kena masuk kolej before 7.30pm. tamatlah cerita dgn selamatnya kami sampai ke KPM sebelum 7.30 pm yg dihantar oleh senior baik hati <3 terima kasih Zuhair Hadzeri !

0 comments: