SyafiqahShafawiza . I'm in love with My Girls . What will survive of us is love

Harapan musnah punah

Sinopsis kesedihan aku harini.

1. Ingat kan pasal baby yg i nak ambik tu ? Baby girl. Her name is Aimi Farisha. Mak dia Aisyah. ok singkatkan cerita. Kami dah deal dgn kakak kpd Aisyah (Faridah/Fida nama beliau berumur 21) ni utk ambik baby nak jaga.

2. Kakak dia mula putar belit cerita start Aisyah dh bersalin. Fida mula susah nak pickup calls and reply whatsapp. Mula mula kata seminggu lepas bersalin - pastu posponed mgu dpn - pastu posponed lagi - sampai lah harini. Aku tau aisyah balik harini pn sbb Aisyah bagitahu. Kalau nak harapkan kakak dia bgtahu mmg takde. Dalam fikiran kami, mungkin la kakak aisyah ni susah nk dtg sini, xckup duit or whatever. Sbb dia dr keluarga bkn org senang. Mak ayah kerja kpg je. Kakak duk johor. Keluarga di kelantan. Abg Aisyah baru umur 17. Adik beradik ada 5 (Fida,Abg,Aisyah,Adk & Adk) Diberitahu, mereka langsung tiada kereta. So kami fikir mungkin la kak dia takde kredit nak call ke apa kan. Takpelah. Kami call tiap minggu nak tahu update. Ada yg dia angkat, ada yang tak.

3. Harini, 7/11/2015 hari Sabtu, Aisyah kata kakak dia akan ambik. So pagi pagi lagi aku dh call kakak dia, sekali tak angkat, dua kali tak angkat. Kali ketiga, laki pickup the call.

8.45am 7/11/2015
Me : Hello sy nak ckp dgn kakak Aisyah.
Him : Aaa Fida tgh mandi ( okay tgh mandi. With a man inside the house/hotel/homestay idk )
Me : Aaa okay. Nak tanya pukul brp ye nak ambik Aisyah
Him : Haa yes. Kami tgh siap siap lah ni nak pg ambil Aisyah.
Me : Okay awk sekarang kt mana ye ?
Him : Kami ada area area sini je kak. mmg nk pg ambik aisyah harini. Akak blh tgu dpn pagar (sekolah iols) pn ok.
Me : Okay jumpa sana ye.

9.45am
*call almost 10 times baru dia pickup*
Me : Hello kat mana ye ? Dah ambil ke Aisyah ?
Him : Aaa sorry ye kak. Kami adk beradik (kerlas yuuu sejak bila jd abg aisyah?) dah decide nak bela sendiri je baby ni. Sbb kami call Aisya pagi td, dia kata dia nak jaga sendiri je baby ni. You know la kan kak, bdk bdk sekarang ni kalau kita xikut apa dia ckp nanti nak bunuh diri lah apa lah (dasar fikiran keling ! keling je suka bunuh diri ni) So we decided utk jaga sendiri je baby ni.
Me : Tapi kan dah mmg ckp nak bagi sy ? Kenapa tak cakap awal awal ? Sy dah beli brg baby complete dah ! Tak boleh la buat mcm ni pd sy. Nanti kn Aisyah nak sekolah, siapa nk jaga baby dia semua.
Him: Nevermind kak,kami semua bekerja, kami boleh jaga. Kami mampu jaga. Maaf ye kak, tp kami mmg nak jaga sendiri baby ni.
Me : Okay let me talk to her sister first. Knp dia sendiri tak ckp dgn sy dia nak bela ? Kalau sy tahu nak bela sendiri takde la sy beli brg semua.
Him : Sorry akak, mungkin dia pn dah serba salah dgn akak. Dia taknak ckp la akak. Sorry kak.
Me : Okay takpe. Sekarang you kat mana. Boleh tak sy nak jumpa Aisyah sekejap pn jadi lah. Sy nak ckp dgn dia.
Him : Kami still di Melaka kak, nanti habis kerja baru sy bertolak pg ambil Aisyah. (FUCK YOU TADI KATA AREA SINI!!)
Me : So still belum ambik aisyah lagi la ni ?
Him : Belum kak. Nanti habis kerja bru kami pg ambil.
Me : Okay takpelah nanti sampai sini bgtahu sy. sy nak jumpa aisyah
Him : Okay kak boleh kak tade masalah.
Me : Blh bg sy any number lain yg blh sy contact ? sbb no ni susah sgt nk pickup calls.
Him : Takpe kak. akak cll je no ni, nanti sy akan pickup dont worry.
Me : Lepastu sy kena cll smpai 10 kali baru you pickup
Him: okay kak mcm ni. You tak payah call sy, nanti apa apa i akan call you back okay kak. sorry ye kak.

......................
Masih belum berpuas hati. Aku pn call mak kpd Aisyah ni. So here's the dialog....

10.35am 7/11/2015

Me : Assalamualaikum kak
Her : Waalaikumsalam
Me : ni mak Siti Nur Aisyah ye ?
Her : haa ye ye mak die lo nih
Me : Kak, sy ni yg nak ambil baby aisyah tu. Haritu akak kata mmg nak bagi org kan ?
Her : haa yee mmg nok bagi ke ore. sbb kami taknok jage la kannn. ni yg duduk kat johor tu ke ?
Me : tak tak sy duduk Perak.
Her : oo bkn yg duduk johor tuuu ? sbb kakak si aisyah kate ade doh mok angkat nye nok amek baby ni. kijo kerajaaan lamoo doh. tu laaa sy pn doh amek tiket lo ni nok g ke johorr nak tandatgn surat semua sbb si kakak kate dokleh seroh baby gitu jer kalu takde surat.
Me: ha betul lah tu kak. tapi sekrang ni kenapa fida tipu sy kak. kalu doh kate noh bagi, bagi la ke sy. ni alih alih die g bagi ke ore lain. sedih sy kak. nape buat gini kak. sy doh beli sokmo sume barang baby kak. mcm mana ni kak.
Her : hoo tulah sy pn dop tahu ke dio cane.Sy nak call die pn kedit abih doh haaadok leh nak tipon tanye fida. tgu male karang le jumpo ke dio. sy dah amek tiket ke joho doh ni ho male ni.
Me : hmm takpe le kak eh. Nak pesan jela kalau kot berubah fikiran bgtahu la sy ye. Kami mmg sentiasa nak. mmg akan terima (dgn air mata yg berlinangan~)
Her: ho mintok maaf le deh. sy pn xtahu jd laguni kan. Kite dok suruh si fida uruskan semua. taktahu plop die buat gini kan.

~
~
~
10.55am
Aku pg sekolah dgn harapan Aisyah masih belum balik. Sbb kata laki tu dia still belum ambik Aisyah. So pg sekolah, jumpa ank murid

Me: Aisyah balik dah ?
Liya: Laaa balik dah cikguuuu. Cikgu xjumpe die ke ?
Me: Takkkk. Liyaaaaa kakak aisyah tipuuu syyyy. (aku pn terus terduduk menangis mcm org putus cinta)
Liya: laa syingtkan dia dh contact cikguuu. td kakak die dtg ambik cikguu. ya allah cikgu sy tgk kakak die mcm xterurus je. tp naik bmw cikgu. tp dgn india (dlm hati aku, mesti laki yg pickup cll aku tu. hareyy hindu !!!!) dorg berdua je dtg ambk aisyah. kakak die lawaaa cikguu. putih. kurus mcm cikgu.
Me : Liyaaa kakak die nk bg baby tu kt org lainnn. sy dh syg baby tuuuuu. sy nak baby tuuu.
Liya: hmm cikgu. sy xtahu kakak aisyah nk bg org lain. Aisyah pn xtahu. Aisyah mmg nk bg baby die kt cikgu.Die kate takpe die bg cikgu je baby tu nanti bila bila blh jumpa. mesti aisyah xtahu kan akak dia nk bg baby die kt org lain.

dah tamat aku pn sambung menangis smpai lo ni.........

0 comments: